Ghiveci de legume

de Tuxedo in Mancaruri de post, 15 Dec 2013 | 27570 vizualizari

 

Pentru ca inca suntem in post va propun sa facem un ghiveci de legume, hranitor si delicios. Daca nu tineti post, puteti sa il faceti cu carne, mie imi place si fara :-).

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 2 ardei grasi
  • o ceasca de mazare
  • 4-5 linguri ulei
  • marar verde
  • sare / piper dupa gust
  • o conserva de rosii (rosii prunisoare)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva ori in ele cu lingura de lemn apoi punem o cana de apa fierbinte peste ele, ca sa nu se lipeasca.

Le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, mai picuram apa fierbinte, cand au scazut.

Cand sunt pe jumatate facute, adaugam rosiile, asezonam cu sare si piper si le bagam in cuptorul preincalzit la 170ºC, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba  aprox. 35-40 minute, pana se inmoaie si scad. Spre sfarsit, putem descoperi craticioara si le lasam sa se rumeneasca in cuptor inca 10 minute.

Cand sunt gata, taiem maraul marunt si il presaram pe deasupra. Este o nebunie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

15.12.2013, 20:47

Tuxedo 1

16.12.2013, 00:05

daaa, chiar te rog, iti dau toata oala cu ghiveci!

Alina26 1

21.12.2013, 11:39

imi place!!!!de mult nu am facut!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume (varianta de primavara)